Novinky - archiv
Legislativa EU týkající se léčiv
Rada EU dne 2.6.2003 dosáhla dohody při projednávání návrhů na změnu 3 právních předpisů z oblasti farmacie. Jedná se o nařízení upravující činnost a pravomoci......
24. 01. 2005
Dvouletá záruka v EU
Belgie, Francie, Lucembursko a Španělsko nezavedly včas směrnici, kterou se mj. zavádí 2-letá záruční doba (1999/44/EC). Evropská komise se rozhodla tyto......
23. 01. 2005
Sedm opatření Evropské komise pro textilní výrobky
Evropská komise navázala na činnost skupiny na vysoké úrovni pro textil a oděvy a navrhla sedm opatření k posílení konkurenceschopnosti evropského textilního......
23. 01. 2005
Alternativní řešení sporů
Sdružení českých spotřebitelů se dlouhodobě zabývalo studiem problematiky alternativních způsobů urovnání sporů i prosazováním praktických zůsobů jejich......
23. 01. 2005
Alternativní řešení sporů - kulatý stůl v Evropském parlamentu
Sdružení českých spotřebitelů (SČS) se dlouhodobě a systematicky věnuje problematice alternativního řešení spotřebitelských sporů. Pod záštitou Výboru......
23. 01. 2005
Cena spokojený zákazník 2003
Spotřebitelské ocenění firem poskytujících takové služby, které nadstandardně uspokojují spotřebitele, se již stává tradicí. V minulém týdnu byla cena......
23. 01. 2005
Cena spokojený zákazník 2004
Sdružení českých spotřebitelů vyhlásilo na rok 2004 soutěž Spokojený zákazník v pěti krajích. Chce tím podpořit ty podnikatelské subjekty, které poskytují......
23. 01. 2005
Činnost komise pro klasifikaci ubytovacích zařízení
Kvalita služeb v oblasti turismu je jednou z priorit Sdružení českých spotřebitelů (SČS). Proto se zapojilo do činnosti komise pro klasifikaci ubytovacích......
23. 01. 2005
Bere káva tělu vodu?
Obecně rozšířená rada, že ke každému šálku kávy by se mělo vypít stejné množství vody, není opodstatněná, tvrdí vědci z německé společnosti pro výživu......
23. 01. 2005
V koordinační skupině pro bezpečnost potravin
V koordinační skupině pro bezpečnost potravin
Vláda před časem přijala národní strategii pro bezpečnost potravin. Jedním z nástrojů pro......
23. 01. 2005