Novinky - archiv
Nová legislativa o potravinářských přísadách, příchutích a enzymech
Evropská komise přijala soubor návrhů harmonizované legislativy EU o potravinářských enzymech a aktualizaci současných pravidel týkajících se příchutí a potravinářských přísad.
20. 09. 2006
Kontroly stánků v letošní letní sezóně 2006 – výsledky nejsou povzbudivé
V období letní sezóny, během června a července, provedli pracovníci hygienických stanic kontroly pevných i mobilních stánků. Zjišťované závady se v převážné míře rok co rok stále opakují.
20. 09. 2006
Nová směrnice pro salmonelu schválená Evropskou Komisí - srpen 2006
Evropská komise schválila začátkem srpna 2006 dvě nové směrnice, týkající se snižování a kontroly výskytu salmonely u drůbeže a vajec v rámci EU.
20. 09. 2006
Evropané a jejich jazyky
Speciální výzkum Evropské komise veřejného mínění týkajícího se znalostí a osvojování si cizích jazyků mezi Evropany...
20. 09. 2006
Ediční plán SČS se naplňuje
Sdružení chce svými publikacemi informovat i vzdělávat ...
20. 09. 2006
Nová edice technických norem
Podlahové krytiny a hračky předmětem technických norem.
02. 08. 2006
Další ročník Ceny SČS pro rok 2006 vyhlášen
Po projednání a schválení v Předsednictvu SČS a dále ve všech příslušných pěti regionálních Odborných komisích pro ochranu spotřebitele byla opět vyhlášena......
23. 06. 2006
Deregulace - ohrožení spotřebitele?
Ministerstvo zemědělství zmírňuje svůj postoj k regulaci kvality masných výrobků uváděných do oběhu. Bude spotřebitel ohrožen?
23. 06. 2006
Národní strategie bezpečnsoti potravin ve vývoji
Může se spotřebitel cítit bezpečný před závadnými potravinami? Co pro to dělá stát?
23. 06. 2006
Aplikace "hygienického balíčku" v praxi: správná praxe
Příručka „Zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích službách“ volně přístupná na WWW
23. 06. 2006