Novinky - archiv
Zralé ovoce a antioxidanty
Antioxidanty v ovoci jsou spojovány s řadou příznivých zdravotních účinků pro lidský organismus. Vědecký tým univerzity v Innsbruku identifikoval dosud neznámý a vysoce aktivní antioxidant v přezrálém ovoci.
18. 12. 2007
Karotka prevencí demence?
Dlouhodobý příjem beta-karotenu je spojen s redukováním úbytku kognitivních schopností
18. 12. 2007
ISO norma ke zlepší výroby potravin - kvalita a hlavně bezpečnost
V únoru letošního roku byla vydána technická specifikace ISO/TS 22003:2007, která je určena pro certifikační organizace provádějící certifikaci systému managementu bezpečnosti potravin akreditované podle normy ISO 22000:2005.
08. 12. 2007
Listeria monocytogenes a postup SZPI při odběru vzorků v roce 2007
Zvýšený výskyt Listerie v potravinách na konci loňského roku vedl dozorové orgány ČR ke sjednocení přístupu v interpretaci výsledků vyšetření na její stanovení v potravinách
04. 12. 2007
Netradiční plody rostlin na stole spotřebitelů
Neobvyklé plody se stále častěji objevují na světovém trhu, v menší míře i v ČR, nebo jsou využívány k výrobě nových složek pro poravinářství jako acai, goji a lucuma.
04. 12. 2007
Mezinárodní angličtina k mezinárodnímu podnikání nestačí – jeden ze závěrů konference „Jazyky a podnikání“, Brusel září 2007
Nedostatečné jazykové znalosti vedou v podnikání ke ztrátám. Společnosti, které mají přístup k více jazyčným komunikacím, se vyznačují větším prodejem do zahraničí.
04. 12. 2007
Nové technické normy - listopad 07
ČNI nabízí další technické normy, které se dotýkají zájmů spotřebitelů.
03. 12. 2007
Budeme jezdit na vodík?
Evropa fungující na vodík - budoucnost nebo fantazie? Evropa ekologičtější, přívětivější a bezpečnější.
19. 11. 2007
Hyperaktivita dětí a umělá potravinářská barviva
Hyperaktivita dětí a umělá potravinářská barviva - konečné stanovisko EFSA se očekává v lednu 2008
19. 11. 2007
Nové mezinárodní symboly související s bezpečností potravin
Mezinárodní asociace pro ochranu potravin (International Association for Food Protection, IAFP) uveřejňuje na svých stránkách mezinárodní piktogramy související s bezpečností potravin...
19. 11. 2007