Novinky - archiv

Zralé ovoce a antioxidanty

Antioxidanty v ovoci jsou spojovány s řadou příznivých zdravotních účinků pro lidský organismus. Vědecký tým univerzity v Innsbruku identifikoval dosud neznámý a vysoce aktivní antioxidant v přezrálém ovoci.

více

18. 12. 2007

Karotka prevencí demence?

Dlouhodobý příjem beta-karotenu je spojen s redukováním úbytku kognitivních schopností

více

18. 12. 2007

ISO norma ke zlepší výroby potravin - kvalita a hlavně bezpečnost

V únoru letošního roku byla vydána technická specifikace ISO/TS 22003:2007, která je určena pro certifikační organizace provádějící certifikaci systému managementu bezpečnosti potravin akreditované podle normy ISO 22000:2005.

více

08. 12. 2007

Listeria monocytogenes a postup SZPI při odběru vzorků v roce 2007

Zvýšený výskyt Listerie v potravinách na konci loňského roku vedl dozorové orgány ČR ke sjednocení přístupu v interpretaci výsledků vyšetření na její stanovení v potravinách

více

04. 12. 2007

Netradiční plody rostlin na stole spotřebitelů

Neobvyklé plody se stále častěji objevují na světovém trhu, v menší míře i v ČR, nebo jsou využívány k výrobě nových složek pro poravinářství jako acai, goji a lucuma.

více

04. 12. 2007

Mezinárodní angličtina k mezinárodnímu podnikání nestačí – jeden ze závěrů konference „Jazyky a podnikání“, Brusel září 2007

Nedostatečné jazykové znalosti vedou v podnikání ke ztrátám. Společnosti, které mají přístup k více jazyčným komunikacím, se vyznačují větším prodejem do zahraničí.

více

04. 12. 2007

Nové technické normy - listopad 07

ČNI nabízí další technické normy, které se dotýkají zájmů spotřebitelů.

více

03. 12. 2007

Budeme jezdit na vodík?

Evropa fungující na vodík - budoucnost nebo fantazie? Evropa ekologičtější, přívětivější a bezpečnější.

více

19. 11. 2007

Hyperaktivita dětí a umělá potravinářská barviva

Hyperaktivita dětí a umělá potravinářská barviva - konečné stanovisko EFSA se očekává v lednu 2008

více

19. 11. 2007

Nové mezinárodní symboly související s bezpečností potravin

Mezinárodní asociace pro ochranu potravin (International Association for Food Protection, IAFP) uveřejňuje na svých stránkách mezinárodní piktogramy související s bezpečností potravin...

více

19. 11. 2007

novinky

Stránek: 366, stránka: 1 ... 343 | 344 | 345 | 346 | 347 ... 366