Novinky - archiv

Práce SČS v technických normalizačních komisích

Sdružení českých spotřebitelů považuje technickou normalizaci za jeden z velmi důležitých nástrojů zajištění ochrany spotřebitele. Proto se snaží již téměř......

více

14. 02. 2005

Přizvání SČS do podvýboru PSP

Jmenovaný podvýbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR přizval na své jednání dne 29.1.2003 kromě dalších hostů též několik zástupců různých spotřebitelských......

více

14. 02. 2005

Prohlášení SČS ke kauze CK Harmonie Medical

Sdružení českých spotřebitelů (SČS) je zneklidněno zprávami a informacemi z medií, které jsou v posledních dnech sdělovány veřejnosti o problémech cestovních......

více

14. 02. 2005

Potravínářskí legislativa EU na webu

Osoba podnikající potravinářství (provozovatel potravinářského podniku) není vázán a ve svých činnostech regulován jen předpisy, které vyjdou ve Sbírce......

více

14. 02. 2005

Potravinářská legislativa na webu

Ústav zemědělských a potravinářských informací zveřejňuje počínaje dnem 24.9.2004 na svých internetových stránkách přehled současně platné potravinářské......

více

14. 02. 2005

Potravinářské předpisy v ČR

Jen namátkou z informací o nové potravinářské legislativě posledních dní můžeme zmínit novelu vyhlášky o mikrobiologických požadavcích na potraviny (č.......

více

14. 02. 2005

Pozor na nákup zboží na vánočních trzích

Zejména o vánocích lidé nakupují zboží, které jindy běžně nekupují. Na telefonní lince SČS se již v předvánočním období množí dotazy jak postupovat při......

více

14. 02. 2005

Práce SČS v technických normalizačních komisích

Sdružení českých spotřebitelů považuje technickou normalizaci za jeden z velmi důležitých nástrojů zajištění ochrany spotřebitele. Proto se snaží již téměř......

více

14. 02. 2005

Novela směrnice o přísadách do potravin

Evropský parlament projednává novelu směrnice 95/2/EC o přísadách do potravin (s výjimkou barviv a sladidel). Připravovaná směrnice by měla by snížit maximální......

více

14. 02. 2005

Přístup EU ke GMO

Relativně přísný přístup orgánů EU k potravinám vyrobených na bázi geneticky modifikovaných organizmů (GMO), nelibě vnímaný jak třetím světem, tak vyspělými......

více

14. 02. 2005

novinky

Stránek: 228, stránka: 1 ... 217 | 218 | 219 | 220 | 221 ... 228