Novinky - archiv
Novela směrnice o přísadách do potravin
Evropský parlament projednává novelu směrnice 95/2/EC o přísadách do potravin (s výjimkou barviv a sladidel). Připravovaná směrnice by měla by snížit maximální......
14. 02. 2005
Přístup EU ke GMO
Relativně přísný přístup orgánů EU k potravinám vyrobených na bázi geneticky modifikovaných organizmů (GMO), nelibě vnímaný jak třetím světem, tak vyspělými......
14. 02. 2005
Po koblihách došlo na kondomy
Ministerstvo zdravotnictví zamýšlí pokračovat v důsledné regulaci obchodu v nejrůznějších oblastech. Velmi přitom myslí na spotřebitele, nejsme si však......
14. 02. 2005
Výzkum podpory udržitelné spotřeby a výrobyVýzkum podpory udržitelné spotřeby a výroby
Organizátoři Vás zvou na úvodní odbornou diskuzi a workshopy k projektu ”Výzkum podpory udržitelné spotřeby a výroby”. Projekt je realizován v rámci programu......
14. 02. 2005
Pojištěné doutníky
Trochu odlehčenou story, vhodnou pro silvestrovskou náladu, jsme obdrželi od našich přítel. Něco takového se může stát jen v Americe!
Muž z města......
14. 02. 2005
Polemika k balení potravin pokračuje
V podzimních měsících roku 2002 proběhla v médiích ostrá přestřelka, týkající se provádění nových předpisů ministerstva zdravotnictví ohledně hygieny balení......
14. 02. 2005
Přizvání SČS do podvýboru PSP
Jmenovaný podvýbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR přizval na své jednání dne 29.1.2003 kromě dalších hostů též několik zástupců různých spotřebitelských......
14. 02. 2005
Prohlášení SČS ke kauze CK Harmonie Medical
Sdružení českých spotřebitelů (SČS) je zneklidněno zprávami a informacemi z medií, které jsou v posledních dnech sdělovány veřejnosti o problémech cestovních......
14. 02. 2005
Potravínářskí legislativa EU na webu
Osoba podnikající potravinářství (provozovatel potravinářského podniku) není vázán a ve svých činnostech regulován jen předpisy, které vyjdou ve Sbírce......
14. 02. 2005
Potravinářská legislativa na webu
Ústav zemědělských a potravinářských informací zveřejňuje počínaje dnem 24.9.2004 na svých internetových stránkách přehled současně platné potravinářské......
14. 02. 2005