Jak poznáme kvalitu?

Mléko a mléčné výrobky

Mléko a mléčné výrobky

Publikace se věnuje tématům významu mléka z hlediska výživy, jeho složení, základní mlékárenské technologii a druhu mlékárenských výrobků. Najdeme zde také rady jak postupovat při nákupu, uchování a konzumaci mléčných výrobků.

Autor: Ing. Jiří Kopáček

Č. vydání: svazek 9, 1. vydání, dotisk listopad 2015

mleko-a-mlecne-vyrobky.pdf

Vejce

Vejce

Publikace nabízí řadu informací a ucelený pohled na vejce, na jejich produkci a spotřebu u nás i ve světě, jak se orientovat ve značení vajec, jak poznat jejich čerstvost a řadu dalších informací.

Autor: Ing. Barbora Boháčková

Č. vydání: svazek 7., 1. vydání, dotisk říjen 2015

vejce.pdf

Tuky a oleje

Tuky a oleje

Publikace z edice jak na kvalitu? se věnuje tématu tuků a olejů, které patří mezi nejčastěji diskutované složky potravy, především z hlediska výživy a zdraví. Podrobně nás seznamuje s jejich výrobou, složením, a jejich vlivem na naše zdraví. Brožura čtenáři pomůže se lépe v problematice orientovat a vyhnout se tak mýtům a fámám, které jsou s touto složkou potravy často spojovány.

Autor: Svazek 8, 2. vydání, srpen 2015

Č. vydání: Jiří Brát

tuky-a-oleje.pdf

Chléb a pečivo

Chléb a pečivo

Publikace nás seznamuje s historickým vývojem a roztříděním pekařských výrobků, tradičními i novými druhy, způsoby jejich výroby, informacemi o rozpoznání kvalitních produktů, o tom co rozpozná spotřebitel z označení chleba a další zajímavé informace.

Autor: Josef Příhoda, Marcela Sluková, Jaromír Dřízal, předmluva Libor Dupal

Č. vydání: svazek 6, 1. vydání, dotisk srpen 2015

chleb-a-pecivo.pdf

Sýry a tvarohy

Sýry a tvarohy

Publikace zaměřená na spotřebitele dává ucelený přehled o mlékárenských výrobcích - sýrech a tvarozích, o surovinách ze kterých se vyrábějí, postupech při výrobě, balení, skladování, o rozpoznání jejich kvality a bezpečnosti výrobků.

Pozn.: Publikace je již rozebraná.

Autor: Ing. Oldřich Obermaier, CSc., Ing. Vladimír Čejna, Ph.D.

Č. vydání: svazek 5, 1. vydání, srpen 2013

syry-a-tvarohy.pdf

Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich

Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich

Publikace podrobně informuje o druzích produktů rybolovou a chovu ryb a vodních živočichů a o tom, jak rozpoznáme jejich kvalitu.

Pozn.: Publikace je již rozebraná.

Autor: Miloš Kavka

Č. vydání: svaze 4., 1. vydání, 2013

ryby-ostatni-vodni-zivocichove-a-vyrobky-z-nich.pdf

Stránek: 7, stránka: 1 ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7