Nová legislativa o potravinářských přísadách, příchutích a enzymech

Evropská komise přijala soubor návrhů harmonizované legislativy EU o potravinářských enzymech a aktualizaci současných pravidel týkajících se příchutí a potravinářských přísad.

Evropská komise během měsíce července 2006 přijala soubor návrhů budoucí harmonizované legislativy EU o potravinářských enzymech a aktualizaci současných pravidel týkajících se příchutí a potravinářských přísad.

Účelem návrhů je modernizace současné legislativy v dané oblasti a stanovení zjednodušené společné schvalovací procedury pro potravinářské přísady, příchutě a enzymy, založené na vědeckých vyjádřeních Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA).

U přísad a příchutí, které již jsou předmětem legislativy EU, návrhy zlepšují srozumitelnost legislativy a upravují pravidla tak, aby byla v souladu s posledním vývojem na poli vědy a techniky. Pokud jde o potravinářské enzymy, navrhované nařízení by mělo nahradit odlišné národní předpisy harmonizovanými pravidly EU.

zavřít

20. 09. 2006 00:00